Back
Studio Renovation
I NYC
The East Village, Manhattan

"Maintain tradition and modernize the space" was the governing concept behind the design. The result of the concept was exposed brick and reclaimed wood mixed with modern form and finish. The railroad layout offered an opportunity to elongate the space. Examples of this can be seen in the orientation of the wood floor planks and dropped ceiling. The dropped ceiling, made of long planks of reclaimed wood and linear incandescents, unites traditional materials with modern form. The linear kitchen layout enhances flow while the finish of the appliances and cabinetry gives a modern element to the apartment. In the bathroom you can see the concept continued by using tiles that resemble the finishes in the rest of the apartment.

7th St & Cooper Ave