Back
Williams Residence
NYC
Flatiron District, Manhattan

The challenge of the Williams Residence was to open the kitchen up to the rest of the living area. The original 80's layout of the space had a small kitchen in a separate room from the rest of the living area. In order to merge the two rooms into one, the walls of the kitchen had to be removed and the area of the kitchen was extended into the living room. The kitchen island is ultimately the unifying object of the two spaces. A connection can also be seen between the materials of the island and the materials of the built in millwork in the living room. A material combination was used to express a modern rustic style with indirect light to soften the space. The bathroom continues the modern rustic style by using neutral colors and reclaimed wood.

30th St & Lexington